Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För sanningen.


PRO VERITATE

det är dags att damma av gamla skrifter
dags att göra upp med alla överdrifter
jag står på andra sidan millenieskiftet
mol allena mot hela ärkestiftet

nu blåser västanvind igen
då är det bäst man följer med
så man kan tjäna några spänn
och säpo lämnar en ifred
nu vittrar banderollerna
i någon övergiven skrubb
de glödheta parollerna
hör inte hemma i vår klubb

och vår tids trettio silvermynt
det som man kallar statsbidragen
de klingar lika falskt som förr
såväl på natten som på DAGEN
så mutar man oss till reträtt
vi måste faktiskt lugna ner oss
slå oss till ro med stålarna
som snälle storebrorsan ger oss

sitter i ett folkhav
och undrar vad som hänt
hur i allsin dar har vi hamnat här?
ser pionjärer
människor jag känt
nötas ned av social misär
lockade av pengar
har vissa sålt sin själ
till det man bekämpade förut
idealen offras
på mamons altare
det fick bli den enkla vägen ut

LARZ GUSTAFSSON
september 2000




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 349 gånger
Publicerad 2008-01-02 18:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP