Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se, Människan!

 

Du kan odla dina grödor

du kan landa dina fångster

du kan dämma dina floder

du kan spränga dina gränser

du kan föda dina barn

du kan stödja dem som vacklar

 

Mycket kan du göra

du människa

 

dock 

 

 du kan icke

hindra solen

att gå ner. 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 519 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-01-16 10:41

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  aol
gillas broder
2008-01-21

    Bodil Sandberg
Exellento..är det ord som först kommer till mig när jag läser..exellento!!!!Applåder..bokmärke!!!!
2008-01-19

  Marita Persson
jag var så säker på att det skulle komma ett \"opp\", på slutet att jag blev alldeles ställd när det stod \"ner\", men jag kan förstå av innehållet att det blev så, men det skulle kunna funka med \"opp\" också? men då förändras kanske andemeningen, men det låter bättre när man läser? Förövrigt var det en alldeles särdeles utmärkt dikt!
2008-01-17

  Gunnel André VIP
Denna dikt är minst sagt dubbelbottnad. Jag väljer att läsa den positivt: ju mer du lär dig ju mer ser du att det finns att lära...och den processen är för människans del oändlig!
2008-01-17

    *Zenobia*
solen går aldrig ner...(det är ju bara jorden som rör sig runt solen...)

den sjunker bara ner bakom horizonten och lyser på de andra människorna på andra sidan världen...så dom får lite ljus och värme också...

men det fick du väl lära dig i skolan...såvida du inte skolkade eller gjorde allt annat möjligt på lektionerna...utom att lyssna på vad din lärare sa...
2008-01-16

  To
Vackert skrivet och tanken bakom verkar vara också vacker. Mycket kan du göra dock kan du icke hindra solen att gå ner. Sista meningen kan tolkas på flera sätt.
2008-01-16

  lilla t
Fint diktat! Du har helt rätt vi kan inte styra över solen ännu :) men med den här takten av miljöförstöring så kommer vi väl snart dit.
2008-01-16

  Maria Zena Viklund
fast vi är på god väg....

vackert!
2008-01-16
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP