Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"Den här tillägnar vi alla kärringar på Östermalm med pistagegröna pudlar!\"


JAG TÄNKER - ALLTSÅ ÄR JAG FARLIG!

välkomna ut i verkligheten
från ert liberala drömmeri
era humanistiska floskler och fraser
och er pseudofilantropi
så här ser det ut i kvarteren där vi bor
här bor familjer som knappt har råd med skor
er ombonade skrivbordsvärld
er kvasiverklighet
är skräddarsydd och anpassad
till en utopisk estet

den här tiden känns så främmande
för att inte säga skrämmande
ingenting som verkar hämmande
kan vara överensstämmande
med den brutala sanningen
här har jag ställt mig
och här står jag kvar
hur ni än lockar
och hur ni än drar
jag vill inte bli
en fånge igen

nu prasslar det i lönnarna
nu lyser det om rönnarna
nu blåser det en ljum septembervind
de rödvinsröda drömmarna
ska spricka upp i sömmarna
när verklighetens krafter sätter in

så välkomna ut, alla upplysta lärda
kom om ni vågar att hälsa på
välkomna ut till de ömkansvärda
som inte nått samma litterära nivå
kanske raseras en del teorier
som var förankrade i det blå
kanske försvinner de koketterier
med vilka vanligt folk inte har råd

LARZ GUSTAFSSON, september 1998




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 503 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-16 18:43



Bookmark and Share


  karenina VIP
den här gillar jag! titel, innehåll och den härliga ingressen!! :-)
likt en härlig punktlåt dundrar antiklangerna fram och jag måste bara le, tack du!
2008-01-19

  edvin medvind
Väldigt bra skrivet. kul att det byter rytm i de olika verserna. den skulle kunna passa bra som en poetry slam-text tycker jag.
Första strofen sammanfattar en del som jag har tänkt ibland också, det finns många som har åsikter om saker utan att veta så mycket om det.
2008-01-17

    Stormöga
riktigt bra text...pistagegröna pudlar...det är ren ondska...det måste finnas en kag emot det...
2008-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP