Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄN SJUNGER FÅGLARNA

kastar mig ut i en helt ny dag
oförberedd, utan nåt att förlora
jag är så vek och oändligt svag
men med förväntningar, omåttligt stora
kastar mig rakt ut i folkets famn
vinst och förlust
nöd och lust
älskad
hatad
litar för lite på Jesu namn
det finns en plats där jag aldrig blir ratad

jag ska gå till ytterligheter
jag tackar Gud för var dag som går
när jag får gå till ytterligheter
i egenskap av Guds svarta får
än sjunger fåglarna
än blåser vinden
än klappar hjärtat med friska slag
här vilar inga tveksamhetere
i kampen för en trygg morgondag

stark ström
går med egna vågor
genom havet
en dröm
jag är fri från plågor
och från kravet
stark ström
den är oberoende
och farlig
starkström
det är kvävande att vara varlig

dagar flyr undan
går inte att fånga
testar man ropar de: släpp!
när jag var liten var dagarna långa
barnet har sitt tidsbegrepp
nu får jag göra det bästa av timmar
som hastigt fladdrar förbi
söka min skatt där det glittrar och glimmar
trotsa all antipati

LARZ GUSTAFSSON 1999




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-27 19:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP