Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIOTUSEN TUNNOR TROFAST TRÖST

tiotusen tunnor trofast tröst
säg farväl till tyst stad och tysk höst
det är upp till dej och mej, sa john
stockholm, london, new york, brüssel, bonn
kaffe rostas i vårt rosteri
men från rost är gammal kärlek fri
tiotusen tunnor trofast tröst
ger mig tro på rösten i mitt bröst

tiderna förändras
och likaså vi
innan man vet ordet av
är ungdomen förbi
får man något bättre
än det man fordom haft
blir det själva källan
till outtömlig kraft

ni som växer upp nu
vi som växte upp då
öst är öst
väst är väst
aldrig mötas de två
vi som växte upp då
ni som växer upp nu
90-talets armé
barnen av -77

nu gäller andra sånger
och andra ackord
det sjunger i betongen
men kylan är hård
när saknaden blir smärtsam
och sorgen för svår
jag söker mig till henne
som vid min sida står

LARZ GUSTAFSSON 1999

Nej, kära feminister, jag syftar inte på Gud utan på min fru.
Även hon har en enastående förmåga att lugna ned mig.




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-27 19:42



Bookmark and Share


  Johan Nilsson
sista stycket. Hur bra som helst :)

\"det sjunger i betongen
men kylan är hård
när saknaden blir smärtsam
och sorgen för svår\"

My man.
2008-01-31

  Agnes B* Lörinczi
Tjusig är denna text, jag gillar lekfullheten och ordflödet i den.
2008-01-30

    Stormöga
denhär tycker jag verkligen om...den är så fylld av kärlek och tillit...så vackert!
2008-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP