Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I dag kan jag bättre förstå människor som går i kloster än jag kunde för nästan 9 år sedan.


TAR FÖR MIG

jag tänker ta för mig av livet
äta av livets goda
veva mer på positivet
ned på djupet och loda
jag vill se dig blomma och brinna
och spränga betongen i år
du är en så underbar kvinna
med rötterna djupt i i går

akterseglad
återspeglad
i min poesi
isolerad
dörren reglad
skeppsbruten men fri
livet utanför staketen
är en sensuell sejour
blir allt litet
på planeten
så blir Gud oändligt stor

den klostercell djävulen inrett
är inte min melodi
därinne plågas och kvävs jag
utanför är jag så fri
allt det som folk har planerat
fällor de gillrat för mig
vill jag nu snarast radera
tar nu min tillflykt till dig

LARZ GUSTAFSSON 990801-02




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-31 13:10



Bookmark and Share


  nettus
underbar och outsägbar text,,fick tanken att tänka..
2008-02-02

  H. Karla
\"akterseglad
återspeglad
i min poesi
isolerad\"
...en fantastisk lek med orden som bränner sig fast i huden och ger en bitter känsla av värme.
2008-02-01

  Dennis s
Den var riktigt bra och inspererande jue jag gillar den
2008-01-31

    Sven-Erik Sköld
Jag gillar rubriken! Och ledmotivet: \"lagom- och litegrandarna\" vilket nyckelord! och Ditt uttryckssätt. Texten har en \"doft\" av höjd, längd, bredd och djup: alltså olagom.
2008-01-31

  Mats Henricson
Härligt skrivet , det svävar en, i Grunden, Positiv Livssyn över detta Fina Epos !!
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP