Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gråt mera......<br>


Där alla tårar samlas.

 

Den börjar  sakta, stilla som en stickande

Känsla i botten av maggropen

Men efter bara någon sekund har den

Exploderat, i hjärtat, ut väller

Ångestropen

 

Tårar födda i döda havet, så salta

Så smärtfyllda, håller min kärlek

Flytande

Längtan, sorgen, vet ingen gräns, allt

Är tyst, det enda som hörs är min

Gråts trytande

 

Detta lejon, ”Ditt lejon” en gång

Ryter inte av styrka längre, svagheten

Är min lott

Orkar ej längre jaga efter vind

Önskar mig bara långt, långt

Bort

 

Om tårar vore guld så vore jag rik

I detta nu

Ja om de vore guld så rik

Alla sargade skulle bli

Även du

 

Men kanske finns det en plats

Där alla tårar samlas i en stor

Guld skål

Där våra tårar möts och blir till

Ett, som en porlande bäck när det

Är vår

Måhända känner vi då enhetens kärna

I vårt sargade, slagna nedbrunna

Inre

Måhända. Tröstas vi då och kan

Hedra i evighet, vårt gemensamma

Kärleksminne

där alla tårar samlas

kb 

 

 




Fri vers av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-05 01:04



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Rättelse:\"Din lägel\" ska det naturligtvis vara.
2008-03-29

  Bibbi VIP
\"Du har mätt upp min oro.
Samla mina tårar i min lägel,
de är ju uppskrivna i Din bok\". Psalt.56:9
2008-03-29

  Inkarasilas
Förbannat välskrivet, drunknar i den bäcken, märkligt hur det kan komma perioder då man tror att tårarna aldrig tar slut, fylls på konstant, ett rent mysterium. Ångestladdat, trött och uppgivet. Anar viss ljusning i Vår. Tack för läsning, var fint.
2008-02-07

  mare VIP
...kärleksminne av tårar..så poetiskt...bra skrivet om tårar
som befriar....
2008-02-05

  Michaela Dutius
Ångestropen-ångestgråten - som är så stor att den kan fylla ett hav-väl skildrat
2008-02-05

  Lyckohäxan Enediel
Där alla tårar samlas...ja tänk om det finns?
Din text doftar av ångest...and I like it...den är bra!
Tårar är det bästa sättet att bli av med det tunga som annars ligger och gror inombords...och förgiftar själen så man blir bitter.
Bra poetat!
2008-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP