Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STAN JAG ÄLSKAR

man behöver komma bort
för att kunna längta hem
det är lika härligt varje gång
alla minnen som jag har
strömmar mot mig som en flod
och jag hör en vacker gammal sång
det finns ingenstans som stan
ingen plats är jämförbar
här kämpar vi dagligen vår kamp
jag är barn av denna stad
jag är barn av tid som var
här finner man min avfyrningsramp

här har det varit ävenryr
i stort och smått
på ont och gott
i vått och torrt
här finns folk som jag träffat
och människor jag mött
några lever vidare
andra har dött
stan jag älskar
hett och rött

här går spåren kors och tvärs
från krusader vi har haft
sköna minnesbilder träder fram
all den prosa, all den vers
som vi skrivit år från år
varje surfingtur på vågens kam
staden är en målarbok
och vi fyller den med färg
och historia skrivs här år från år
trots att löven faller av
kylan isar ben och märg
lever ännu sången från i går

ser man stan med mina ögon
och det gör jag varje dag
kan man se allt det som timat
som har gjort att jag blev jag
mitt privata mikrokosmos
införlivades med stan
som jag kysst och gjort till min stad
där jag möter morgondan

LARZ GUSTAFSSON 991026-27




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 543 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-02-05 19:35



Bookmark and Share


  nilu
som köpenhamn för mig Larz.
fridens!
2008-02-09

  mayhem and order
Med musik till-KANON!
2008-02-07

  jardan
En text som manade mej vidare, fastnade för raderna \"allt det som timat
som har gjort att jag blev jag\"....
2008-02-07

  * Ammi *
applåder!
2008-02-07

    Mickey Blue Eyes
Riktigt snyggt skrivet!!
2008-02-07

    sunnanvind
Åh...sätt melodi till Larz! Det är ju en vacker visa! Suverän text!
2008-02-07

  Dessie 35
vilken är din stad`? fint skrivet tycker jaa
2008-02-06

  Madjori
Här har du gjort en härlig nostalgisk vandring i staden som bara är,
och som alltid förblir i ditt minne .
2008-02-06

  Johan Bergstjärna VIP
Snyggt hemmakänsligt med skönt flyt.
Vilken stad är det?
Gävle?
2008-02-06

  DanSan
*****************************

Underbar livsvandrings reflektion om
det elementära som formar en människa
mycket vackert beskrivit och skildrat!!!

*APPLÅD*

*****************************
2008-02-06

    Bodil Sandberg
Ja den platsen där man har sina rötter och känner sig hemma är och förblir den sköna fristad...mycket vackra kärleksfulla och varma rader Larz!!!!
2008-02-06

  mare VIP
..en vacker kärleksbeskrivelse om ´´din´´ stad..
2008-02-05

  Lena K Nilsson VIP
Fint skrivet om din stad!
2008-02-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Kan det vara
Gävle?
2008-02-05

    Sven-Erik Sköld
Skrivet så levande och kärleksfullt, så det t.o.m. berör en bonnagrabbs hjärta! Vad heter väl månne denna fantastiska stad?
2008-02-05

  Night Soul Woman
*bokmärkes*Underbart skrivet!!!*applåder*
2008-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP