Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I am the king of the divan... Ca plane pour moi!


EN ANNAN SIDA AV STAN

nutid blir dåtid
och bara försvinner
en meningslös brottningsmatch
där ingen vinner
tårar som fälls
är äkta men förspillda
de här åren kan
aldrig bli lika vilda

men sommarlätta låtar
svävar förbi
för sådana kan sväva
och svävar gör vi
välkommen ut i värmen
skuggan har släppt sitt grepp
dra ut
träd fram
kom närmre
sitt inte där och häng läpp

det var då jag såg
en annan sida av stan
det var här den låg
som en drottning på en divan
skönhet i terrorns tid
emotionell oas
rafflande resor i
en sensuell extas

framtid blir nutid
och sinnena brinner
de brinner som linnetyg
indränkt i thinner
domar som fälls
kan vara orättvisa
diagnoser ställs
men min framtid utvisar

och sommarnattens stillhet
sänker sig ned
kanske är jag själv sänkt
och tiden ur led
men jag gör snart comeback och
reser mig upp på nytt
i\' m back in full attack
dock märkt av de år som flytt

det är då jag ser
en annan sida av stan
glömda små kvarter
vart och ett har sin egen roman
solsken i mörk epok
drömmen som inte dör
konstnär med kryptiskt språk
egocentrisk estradör

LARZ GUSTAFSSON juli 1998




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-15 20:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP