Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SÅ KOM EN NY DAG TILL STAN

vatten ska rinna i bäcken i vår stadsdel
snö ska falla och smälta bort
mänskor ska födas
och lämna jorden
vissa i armod
andra i komfort

jag tror på vilda vindar söderifrån
som ska smälta allt det frusna
jag tror på frälsning i Jesus Kristus, Guds Son
som får mörkaste natt att ljusna

över taken kom en vild vind
så kom en ny dag till stan
jag hade aldrig förut sett den
men Gud hade förutsett den
ja, till och med förberett den
så kom en ny dag till stan

skyarna skingras
ljus bryter fram igen
något att minnas
där framme i framtiden
plågorna lindras
mörkret får fly igen
inget kan hindra
vågen från himmelen

natten ska brinna och skräcken får ge vika
för ett hav utav himmelsk frid
den som äger den blir berikad
med en passion bortom rum och tid

jag tror på milda vindar ovanifrån
som ska röra kalla själar
liksom en hälsning från Jesus Kristus, Guds Son
om frihet för all världens trälar

över taken kom en mild vind
så kom en ny dag till stan
det var ett fåtal som förstod det
de där som förut fällde modet
slaven blir upprättad genom blodet
så kom en ny dag till stan

LARZ GUSTAFSSON 1998




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 345 gånger
Publicerad 2008-02-16 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP