Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På Torget

 

Det står en vänlig gubbe

med rosor i en korg.

Han skänker dem till folk, som går förbi

och någon frågar varför

och någon stannar upp

men många ser det blott som slöseri.

 

När skymningstiden nalkas

och rosorna är slut

då står han ensam med sin tomma korg.

Och den som tittar noga

ser då hans glada grin

som en grimas som skvallrar om en sorg.


Ty rosorna han offrat

har varit ett försök

att bryta med en plågsam ensamhet.

Nu ligger torget öde

och rosorna är slut

Men han fick korgen. Ej gemensamhet.


Jag ömkar denne kille.

Ingen visste vad han ville.

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-20 14:56

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  KristinaE
.. och han är inte ensam om att uppleva denna smärtsamma ensamhet - men till slut kan de ensamma inte trösta varandra... tiden går...
2008-02-20

  Lyckohäxan Enediel
Väldigt vackert skrivet...vemodet och modersinstinkterna vaknar i mig när jag läser...
Stackars gubben...:(
2008-02-20

    Bodil Sandberg
å man vill krama denne kille
vad än han ville!!!
2008-02-20

  aftermath
ja vem ömkar inte honom
kallt land vi bor i f.ö.
fodras en gärning som denna
och ändå ingen utdelning
so sad..
2008-02-20
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP