Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ANDRA TIDER

jag växte upp på sextiotalet
när idyllen var sörgårdslik
då var sverige mindre farligt
men varje era är ju unik
det var ett soligt sextiotal
med andra ideal
det är ett kyligt nittiotal
med tunga samvetskval

jag vänder på klacken
och börjar sakta gå
det tar tid innan man kan förstå
det är andra tider nu

jag känner inte igen mig längre
som om tiden gått för fort
som om cirklarna blivit trängre
och hatet vuxit sig stort
det var ett vinrött sjuttiotal
man var så radikal
det är ett mörkbrunt nittiotal
i mamons tempelsal

tog mig igenom åttiotalet
med visionen i behåll
levde vilt och ganska galet
ville sjunga rock\'n\'roll
det var ett hoppfullt åttiotal
men vissa bara stal
det blev en fruktansvärd final
vi såg ett vilddjurs tal

och alla bara drömmer sig tillbaka
nostalgi är högsta mode i krisens spår
folkhemmets grundvalar skakas
de små får alltid skörda vad de stora sår
det är så chickt med che guevara-t-shirts
och tänk så kul att pistols kör hårt igen
man kan inte ge kulor tillbaka
till pojkar som har stelnat och blivit män

jag ser tillbaka på tre decennier
vart och ett värt sin vikt i guld
men bakom pynt och persienner
hopas också människans skuld
det var ett soligt sextiotal
ett vinrött sjuttiotal
ett hoppfullt åttiotal
och sömnens nittiotal

LARZ GUSTAFSSON augusti 1997




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-28 07:24



Bookmark and Share


  albertina
Det var bättre förr. Det sa alltid min kloka mormor.
Inte vet ju jag men jag älskade att lyssna när hon
berättade sina historier. Så som det du delar med dig.
Då sverige var mindre farligt och idyllen var sörgårdslik.
Det låter underbart vackert. Men det fanns väl mycket
nacktdelar med sextiotalet med må jag tro=)
Och fisst har det förändrats. Jag är ung men kan ändå se
väldigt mycket som har förendrats. Och det gör mig rädd.
Ha en underbar dag=)
2008-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP