Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Generös som jag är bjuder jag på ännu en GAMMAL goding.


ARABISK ROMANTIK

Arabisk romantik
arabisk romantik
är mörka sammetsögon
duvor som lyfter
arabisk romantik
arabisk romantik
är rosor som doftar
blå nätter i damaskus
arabisk romantik

jag ville jag vore där nu
jag tjusas av smäktande toner
minns sommaren sjuttiosju
och kittlande, hemliga zoner
ni kom från en avlägsen värld
som flyktingar kom ni till norden
för det hade utbrutit krig
i er lilla vrå utav jorden
där möttes vi, Hilda och jag
en sval bris ifrån Orienten
hon hade ett pärlande skratt
som var en kontrast mot cementen
i flyktingförläggningens hus
där vi lekte laddade lekar
den sommarn var ovanligt ljus
då brann det i samtliga vekar

var finns hon? jag undrar ibland
måhända hon lämnade landet
nånstans finns ett ljuvt lyckoland
och det kan ju hända hon fann det
hon kom och besökte mitt hem
tillsammans med andra från gängen
då var jag så svag och så sjuk
men kände mig lycklig i sängen
för jag var förälskad till max
de tankar jag tänkte var vilda
och jag ville ropa ett: \"pax!\"
det här var ju MIN lilla Hilda!
men jag var så ung och så dum
behärskade inte tekniken
jag satt som ett fån i mitt rum
och trots att jag kände mystiken
förblev jag förstenad och stum
ja, till och med handlingsförlamad
men nånstans i nåt hjärterum
där finns hennes bild snyggt inramad

jag var bara sexton, min vän
och blyg som en blomma om våren
runtom mig fanns hemligheten
men jag var den inte på spåren
det var något ogripbart, stort
jag famlade nånstans i fjärran
åtminstone KÄNDES det så
men sanningen känner blott Herran
och hon som jag åtrådde hett
som log milt med bländvita tänder
de snällaste ögon jag sett
och smeksamma små kvinnohänder
men träffas vi två någon gång
så måste jag faktiskt få fråga
om sommaren sjuttiosju
och DÅ ska jag verkligen våga!

LARZ GUSTAFSSON




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-28 10:04



Bookmark and Share


  Lisapolja
Njae, som text betraktat ger den mig inget annat än förvirring. Den är spretig, innehåller ett trist uttjatat bildsspråk som rimmar lika som hjärta på smärta.

Jag tappar bort diktens idé. Men den kanske är mer kommentar och ett referat till din gamla käraste.
2008-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP