Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuld och oskuld

 

De säger att han dog

bara därför att ingen trodde

att de tunna rören

strax under källartaket

skulle kunna bära upp hans vikt.

 

Men jag vet att han dog

därför att ingen längre

orkade hindra honom.

 

Jag vet vem som har fel.

 

Men jag undrar vem

som har rätt

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-01 19:58

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Kusligt hur man än vrider och vänder på det.
Tack för din kommentar och tillönskan om en
fortsatt behaglig söndag.
2008-03-09

  lodjuret/seglare VIP
ensamhetens gissel
hörs inte
om den inte följs
av högljutt tandagnissel

egna jagets ansvar är förstås
att älskas högt av alla oss andra
som kanske inte alltid ser
att den som int går och skrattar
känner repet sluta sig allt tätare
om halsen tills det verkligt blir
2008-03-09

  Åsa Gustavsson VIP
\"ingen längre orkade hindra honom\"

nu måste jag gå ut och gråta lite
tror jag

det är tungt att stå bredvid
tid efter tid

och så sorgligt när det ändå
blev försent
2008-03-01
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP