Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet at det är lite speciellt, men blev helt enkelt inspirerad när jag studerade fornengelska nu i våras...och så tycker jag om Tolkiens Rohirrim :P och jag är inte 100 på att allt är korrekt, men tills vidare får det här duga.


Sang Þæs eohÞeod

Stylescinan of spereprican
Sunneleoht on gylden feax
Hofu fleon ofer Þæt feldas
Sweotol hornhatan inn Þæt hwearf.

Singan Þæs frecanas,
Duguð ond guðrof
Singan Þæra meahras,
Ure wynn ond ure heorte.

Geong inn Þæt middangeard,
wiÞ modu fleogan heah,
seo sunne blac uppan us
se eohÞeod, Eorlingas.


Steelglints off spearpoints
sunlight on golden hair
hooves drumming over the plains
clear horncalls in the distance.

Sing of the warriors,
valour and bravery
sing of the horses,
our joy and our hearts.

Young in the world
with spirits soaring high,
the sun shines upon us
the horse-people, Eorl\'s folk.




Fri vers av Emma Norlin
Läst 377 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-01 20:02



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Spännande. Snyggt!
2008-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Emma Norlin
Emma Norlin