Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKYDDSRUM

jag sökte ett skyddsrum
behovet var akut
här hämtar jag styrka
och sen går jag ut
just där finns min kyrka
i tidsålderns slut

jag lever i ett spänningsfält
ett främlingskap
ett liv i tält
du vandrar i en annan värld
jag kanske gör en utflykt dit
en kort visit i just din svit

en höstvind drar fram
augusti är här
jag arbetar, gläds
är galen och kär
är trygg i min vrå
på klippans topp
så kom och låt oss gå
i samlad tropp
att möta och se
en morgondag
för nåden är fri
har ingen lag

emotional beggars
gör vad som helst
klättrar på väggar
klär sig i päls
man bär på ett tomrum
som aldrig blir fyllt
man har inget guld
blott doublé
och förgyllt

ty utanför skyddsrummets
trygghet och lugn
där blir man snabbt utbränd
i nöjenas ugn

vår strid kan inte vinnas
med slogans eller slagord
och politikens rävspel
är faktiskt andligt självmord
vår strid är Herrens strid
och därför kan vi vila
vi drar åstad i frid
och ler åt bödelns bila

LARZ GUSTAFSSON 970731-0801




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-09 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP