Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MORGONDAGARNA SJUNGER

i mitt hörn av europa
på en högt belägen höjd
här finns vila för mitt sinne
och en härlig ögonfröjd
min del av sommarsverige
i julis sista dar
en tavlas vackra färger
som målats av min Far

det finns tid att dra sig undan
isolera sig en stund
gå på djupet
fly det grunda
till en sanning som är sund
jag ser staffanskyrkans tornur
och gevalias rosteri
lite grann så här från ovan
och jag känner mig så fri
för om delen får bli helhet
blir vårt perspektiv så snävt
och snart stupar vi i gropar
som vi själva hade grävt
i vår trångsynthet, vårt högmod
och vår självtillräcklighet
jag har valt att dra mig undan
för att svälja all förtret

morgondagarna sjunger
en annan sång i dag
trots att i denna djungel
råder vilddjurets hårda lag
fristäder finns på jorden
dit brottslingarna kan fly
det finns en bergfast klippa
istället för domens dy
Gud är en Gud för dårar
som folk inte orkar med
Han tar Sig an det svåra
ty sådan är Hans sed

LARZ GUSTAFSSON 30/7 1997




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-09 14:40



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ja du Larz...du kan du..det är det ett som är säkert..du är onekligen avundsvärd..som du rimmar och berättar måleriskt och med budskap!!!
2008-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP