Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dagen efter att Ted Gärdestad dött. Frid över hans minne.


TED

ännu en bit av min barndom rycks bort
det påminner mig om att tiden är kort
sett ur vår evige Guds perspektiv
varar vårt liv några ynka små kliv

kulor ska rulla på skolgårdars grus
solen ska skina så barnen får ljus
fler satelliter ska kretsa i skyn
men vad fick johannes se i sin syn?

löpsedlar skriker ett budskap om sorg
men på fabriker och gator och torg
fortsätter livet i invanda spår
dag läggs till dagar, år läggs till år

leve den kärlek som jag sett slå rot
den som förbliver trots ovännens hot
leve det liv som är evigt och sant
mer okrossbart än en hård diamant

gurus ska komma, gurus ska gå
lycklig är den som kan himmelen nå
allt har en ände och inom kort
vindarna vänder, allt sopas bort

LARZ GUSTAFSSON 970624




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-14 07:36



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Givetvis så tycker jag om Ted Gärdestad, och dina ord gör mig påmind om livets mening/B
2008-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP