Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns väl knappast något roligare än att bli ombedd att lyfta fram en gammal text!

Snart är det dags igen, att väta fötterna i morgondaggen. 

 




Efter regnet (på begäran)


 

Han vaknade utsövd

en kvart före sju,

smög tyst för att inte

väcka sin fru.

Han lirkade upp husets

handsmidda hasp

och stod strax därpå

inunder en asp

och spred med förtjusning

det ljusgula vatten

som sökt sig till blåsan

den gångna natten.

 

Vindarna smekte

hans blottade stjärt,

han kostade på sig

att släppa en fjärt !

En mjuk en som lät

som en knarrande dörr,

att ljud som han hört

många gånger förr

just där, när han tronat

så trygg under aspen

strax efter han tyst

lirkat undan haspen.

 

Han sträckte försiktigt

den åldrade kroppen

och skakade noggrant

bort sista droppen

Såg sol fylla havet

med välbehag

och tänkte förtjust:

Vilken underbar dag!




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-03-15 12:04

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Du förmedlar verkligen lättnadskänsla och längtan till sommaridyll. Härligt på min ära!
2008-03-16

    Bodil Sandberg
Gott att du så tog fram den igen...för den är suverän min vän!!!
2008-03-16

    Lillemor
Livsbejakande
\"här -o-nu\"
Fint poetat i somriga bilder
2008-03-16

  Elaine.S VIP
Ler väldigt brett nu, läste den högt för min man och han log han med. Vilken underbar rytm och härligt språk när du delar med dig av nåt så vanligt som att \"sprida det ljusgula vattnet\"
2008-03-16

  Erik L
Härlig text så för tankarna till en sommarmorgon på landet eller till ön på ringmur. Mycket bra skrivet!
2008-03-16

    ej medlem längre
Vilken underbart härlig och rolig dikt! Du rimmar så underbart! :) Härlig morgonkänsla!
2008-03-15

  Michaela Dutius
Skön morgonkänsla ger denna dikten...
2008-03-15

  ¤Anne¤
wow vilken underbar text!
blir så glad av att läsa denna!!
2008-03-15

  DanSan
******************************

Härligt underbar livsbejakande text . . .
Ja, dit längtar man till sommarmorgnarna
då när det spritter till i alla sinnen!

*APPLÅDER*

******************************
2008-03-15
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP