Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Opassande söndagsläsning för morbida.


Glödande Hat

 

Nog vet jag att du är så skör som kristall,

som Böhmisk kristall

men måste du vara så isande kall

så isande kall där du går?

-o-

Du klär dig i plagg av dyrbar voile

parisisk voile

men kvinnan den pryder känns blott som metall

som sjukhusmetall, som en bår.

-o-

Och alla som möter dig säger

att hat är det enda du äger.

-o-

Jag tänder i tankarna nu en marschall

en gigantisk marschall

så djupt har du drivit mig i mitt förfall

att jag, som en svulten kondor,

-o-

inför en begeistrad publik

vill slita i stycken ditt lik.

-o-

Vad nyttar väl då en marschall

?

 

Jo, jag avskyr när maten är kall!




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-03-16 11:46

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Stjärnregn
Applåderar för fullt här!
Underbart! Träffsäkert! Fyndigt!
Tycker jag.
2008-03-18

  karenina VIP
har svårt att riktigt sätta fingret på vad det är men jag gillar den här texten. det är värme över orden även om den riktas till en kylig.
2008-03-17

    Bodil Sandberg
Helt suveränt ..underbart morbid och stimulerande!!!!
2008-03-17

  Per Teofilusson
mm..Medryckande. Störs ofta av utsmyckad grafik, men struntade i det denna gång.
2008-03-17

  MinAndeNavigerarGenomEvigheten
Lite småläbbig i mot slutet. Snygga liknelser dock :)
2008-03-16
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP