Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minsann, har inte Irmeline varit framme, igen, månne väckt av den tidiga vårsolen


Vårkänslor

 

Min älskade, av mig uppburen

som del av den sköna naturen

med alla dess ljuva behag.

I solstrålar badad idag,

och vindar av växlande styrka.

 o

Dock, jag förstår även att dyrka

när ovädret piskar och ryter

och allt som kan likna gemyt är

förvandlat till tärande glöd

som om kärleken själv vore död.

 o

Men insikten att vi är dårar

sköljs fram av min älskades tårar

som fuktar hans vårbleka hud

och trängtar till de förebud

som utlovar ännu en sommar,

pånyttfödd, med älskog som blommar.

 o

Min älskade, du är ett djur

det ljuvaste i vår natur!





Fri vers av © anakreon VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-03-17 16:51

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
Vacker bara så vacker....
2008-03-17

  Gunnel André VIP
Ge Irmeline en ros - speciellt för de två sista raderna!
2008-03-17

  KristinaE
.. nog så - igår besökte hon hos så varm och solig men denna dag bär andra möten i sitt sköte - fin vårdikt!!
2008-03-17

  karenina VIP
vilken skön och kraftfull hyllning från början till slut!
2008-03-17
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP