Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är det meningen att man skall skriva kommentarer på andras texter, för att få en kommentar?

- Liten och försynt undran

- Kan även anses vara en pokande fundering

- Ett frågetecken inslaget i en frågeställning

- Förvirrat försök att få klarhet

- Klar förvirring som irrar

Väntar på svar




Övriga genrer av Susan Pfeffer
Läst 318 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-18 12:51



Bookmark and Share


    eva m h
Jag läser andras texter av nyfikenhet och intresse. DE texter som berör mig och som jag vill säga något om kommenterar jag.
Ofta är det ju så att om man själv visar intresse så väcker ju det ett intresse tillbaka. Det är ju så man får skrivarvänner. För att man tilltalas av varnadras texter och kommentarer!
2008-03-18

    Collaborate
Vissa kommentarer betyder ändå ingenting, liksom denna.
2008-03-18

  Ulf Popeno
En vän till mig förklarade sitt ivriga kommenterande som ett sätt att få andra att se sina alster. Och jag kan inte annat än känna en klump i magen inför det. Är det verkligen så att de flesta kommentarer är ett ryggkliande med förhoppning på gentjänst? Skrev Astrid Lindgren Pippi Långstrump för att generationer sedan skulle hylla henne många gånger om?
Tanken känns väldigt destruktiv för mig och jag undrar om egentligen Poeter.se är så speciellt bra för våran skrivarutveckling, om det är mer ett virtuellt nätverk för allehanda självbekräftelse och peppning, samt datingsite för teaterlika helgromanser runt om i vårt land.

Jag ser många önska kommentarer på sina alster. Men, varför inte istället söka och värdera andras texter, ta inspiration och se bitarna som faller i kvalitet?
2008-03-18

  Daniel_78 VIP
utgå från dig själv
vilka texter komenterar du?
2008-03-18

  korpfjäder
Jo, jag tror det kan vara bra att socialisera om man vill att någon ska uppmärksamma det skrivna. Kommentarerna är väl till för att hjälpa varandra framåt - och det kräver först en viss trygghet - att man s.a.s ger varandra uppmärksamhet för att såsmåningom också kunna ge varandra något mer än bara hurrarop.
Så; ja. Jag tror det är en hjälp att själv vara aktiv om man vill lära känna några personer som kan vara till hjälp i skrivandet!
Gillar för övrigt att du tar upp den här frågan!!!
2008-03-18

  Larz Gustafsson VIP
Jag brukar skriva kommentarer när jag tycker att den som skrivit en dikt är snygg eller då jag anser att något i dikten är värt att kommentera.
Om någon sedan vill kommentera min kommentar tycker jag personligen att vederbörande kan höra av sig till mig personligen.
Det finns ju en sådan funktion också.
2008-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Susan Pfeffer
Susan Pfeffer