Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just den där julidagen 1996 visade sig bli osedvanligt kall och regnig.


BARNEN PÅ STRANDEN

vid jungfrukusten en julidag
vi leker i regnet, min son och jag
två lyckliga barn på havets strand
fyllda av glädje från livets land
vad spelar väl regn eller köld för roll?
vi hämtar vårt solsken från annat håll
vi leker och fröjdas till höstens tid
och bärs sedan framåt av samma frid
allt detta och himmelens hem därtill
om Honom som köpt oss jag vittna vill
Han friköpte oss med Sitt Eget blod
och det tog det tid innan jag förstod
av nåd genom tro har jag frid med Gud
och därför kan jag höja lovsångsljud
med Jesus är livet ett äventyr
den pärlan är härlig men ganska dyr
den kostar dig hela ditt gamla liv
som blott är ett meningslöst tidsfördriv

Den Jungfrufödde är med oss här
vid jungfrukusten, vartän det bär
och alla dagar till tidens slut
istället för alla substitut
Du blir Hans tempel om du vill tro
bär du Hans stämpel ska du få ro
det tarvas frid i en fredlös tid
en stilla källa att vila vid

som två barn kommer hem en kväll
och värmer sig vid härdens spiselhäll
vi når vårt mål och prisar Herdens namn
det finns en fast punkt
och en säker hamn!

LARZ GUSTAFSSON 960708




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-18 16:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP