Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På förekommen anledning vill jag ta upp och dryfta detta spörsmål


Ibland helgar ändamålet medlen







För att int tala om det dialektala,
åtminstone i Värmland flitigt använda,
ordet - jämt - vilket enligt
tillförlitlig källa stå för -bara-

exempel,

jag skall jämt gå och handla

jag skall bara gå och handla

betyder det alltså då...
intressant med dialekter

skriv gärna dikter på någon för andra
obegriplig rotvälska och jag skall höja
er till skyarna för ert humana bidrag
till kulturen, ett högst behjärtansvärt
ändamål i sanning!




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-18 21:08



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
Ni har du utmanat en dalmålsmänniska!
2008-03-18

  thyra
Hos mig betyder, att handla jämt, att man handlar ofta :) På vilken dialekt det är vet jag inte :)
2008-03-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP