Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt om en sjöman som finner frid


Ensam på vattnet

I en gisten eka

efter att stormen fått sitt

sitter jag och nöter med tiden

skarvar mitt pipskaft av näver

och ser långt bort i öster

en främmande makt som ler

en haj av korall

en bläckfisk av sepia

jag trotsar den våg

som rammar min för

min åra är bruten och mitt sinne är svart.

Jag skarvar mitt pipskaft av näver.




Fri vers av JB Matanza
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-18 23:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JB Matanza