Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VILSE I TIDEN

du lever i 190
du vet inte vad du vill
du surrar runt i city
du vågar inte stanna till
men nånstans djupt inom dig
hörs ekot av ett svar
ett minne från din barndom
från söndagsskolans dar:
\"jesus älskar alla barnen,
röd och gul och vit och svart...\"
du trampar på i grottekvarnen
men kommer aldrig någon vart
en sak kan vi dock konstatera:
du går mot döden vart du går!
vad hjälper det att proklamera
att dessa år är gyllne år
när evigheten rycker närmre
för varje litet andetag
all vacker sång om ljus och värme
kan inte hjälpa dig i dag
den sanna friden finns hos Jesus
Han som du hörde om som barn
Han som kan frälsa och förvandla
befria dig från syndens garn

försöker du fly från synden
är det en omöjlighet
den håller dig i sitt järngrepp
en dold destruktivitet
ett ljus har besegrat mörkret
min Jesus är världens ljus
och Han är vårt hopp i detta
globala mentalsjukhus

LARZ GUSTAFSSON sommaren 1995




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 337 gånger
Publicerad 2008-03-19 17:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP