Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Proctor, av "procurator" som bl a står för en person som engageras av någon annan för att reda ut vederbörandes affärer...


Den välvillige doktor Proctor

 

Godafton! Mitt namn är Proctor!

Jag är Nekrologie Doktor

Jag gör ont till gott

jag gör stort till smått

när ditt ynkliga liv har till ända gått.

-o-

"En kraftfull men känslig make"

var i verkliga livet en krake

en som söp för sju

och som slog sin fru

och som, bak hennes rygg, hade kuttrasju.

-o-

"En driftig och levnadsglad kvinna"

är min bild av en fal älskarinna

till sin mans bäste vän

levde livet på spänn

och dog i en bädd hos en fransk doyenne.

-o-

Jag själv ser mig helst som en gycklare

Malisen dock skäller mig: "Hycklare!

Han tjänar sin föda

på att ägna all möda

åt tesen "man talar ej ont om de döda".

-o-

I rättvis sak, kan man förmoda.

Men säg mig: Var finns då de goda?

Som lever sitt liv på rätt vis?

Och -

 

 

- har råd att betala mitt pris?!

>.<

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-19 13:44

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP