Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är det bara jag som börjat räkna alla meningslösa "eller hur" som förekommer i svenska filmer och TV-produktioner? Framkastade som ett påstående, utan att den frågande ens väntar på svar?


Eller hur?

 

 

Det svenska språkets fatabur

bör överväga en censur

mot missbruket av "eller hur".

Eller hur?!

 

 

Irmeline




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-03-21 17:08

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Karl Springe
Fångade den galant...
Instämmer till hundratio procent,
va lätt de skulle va att bara skriva 100 %
Eller hur?!
2008-03-23

    *Zenobia*
Amen! (betyder även \"förvisso\" och tolkas som den enda sanningen.. ;) )

Ske Din vilja....

eller som en del säger.. Prosit!!!..eller var det bara prosten som nös.. ??
2008-03-22

  lilla t
ja, du det finns mycket att reagera mot. Själv reagerar jag starkt (blir rejält irriterad) på Precis/ exakt. Jag menar så här: när jag samtalar med någon och ordet Precis eller exakt återkommer som ett mantra efter varje mening som jag slutför. Hatar ja sägare som inte har några egna åsikter... hm.

Diggar Irmelines friska tankar!
2008-03-22

  lodjuret/seglare VIP
som jag brukar kräkas över all ny-ord-ning jag int uppfunnit själv i mitt nit att hata andras ordränker vilka så himmelskt jäkligt blänker utan en enda solkatt kastad av just mig...

...eller hur?

jag faller gärna i i kören bakom dig när du sällar dig till alla dem som hellre än stannar på den ordfesten går hem, går hem
2008-03-21

    Saulus
Vad sägs om det hypermoderna \" leverera\" oavsett vad det gäller, som om vi alla var någonslags maskiner eller transportbud.
2008-03-21

    Maria Malm
Här tar Irmeline upp ett allvarligt missbruk av språket. \"Eller hur\" används hur som helst, mest som utfyllnad för att det inte ska bli minsta lilla tomrum. För det vore väl tokigt med ett tomrum. Då får ju människor en paus. Då kan de faktiskt börja tänka..
2008-03-21

  Limestoned
haha, jag, dotter av min generation, missbrukar uttrycken \"eller hur\", \"typ\" och \"asså\".. hahahaha
2008-03-21
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP