Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är inte poesi, snarare filosofi.


Påverkar

Ofta undrar jag hur självständiga vi egentligen.
Kan vi medvetet bestämma hur vi själva uppträda?
Jag menar rent allmänt är du och även jag skapat av vårt arv och av den sociala miljön.
Kan vi då någonsin påverka det som påverkar oss.
Självklart kan vi ju påverka det som påverkar oss, men egentligen inte hur det påverkar oss. Därför skapas vi av det som har påverkat oss. Detta använder vi sen när vi tar beslut i vardagen, talar eller tänker.

Så om du träffar på person A, och sen reagerar på ett visst sätt, t.ex. säger Hej, så är din hälsning en reflex av allt som påverkat dig genom åren. Du kan nämligen aldrig själv bestömma hur du ska reagera. Det är det omedvetna i dig som styr dina aktioner.

Det är jag övertygad om.

Du tror att du är självständig.

Istället är du styrd av dig själv.




Övriga genrer av existens
Läst 431 gånger
Publicerad 2005-06-11 00:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

existens