Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sällar jag mig alltid per automatik till pöbeln, eller känner jag efter, tänker jag efter med min egen hjärna? Att reptilhjärnan ofta nog är snar till att döma, vill jag ju kanske gärna glömma.


Ovilja till civilkurage





Vad jag funderar över när jag tänker på hur man stöter på folk som man irriterar sig på här som där.

Om man inte måste skilja på person och handling, man skall alltså döma personens handlingar och inte personen i sig, dessutom kan man fråga sig hur sådana personer blir som de blir, kanske för att ingen på ett tidigt stadium vågade säga ifrån.

Isåfall faller ansvaret tungt på en omgivning som bara såg på medan trampet och rövslickeriet tog fart, litet som att se på när ett hus börjar brinna och vänta sig att brandkåren skall släcka utan att försöka göra något själv innan det är alldeles för sent...

...om massan säger ifrån i tid, visar litet civilkurage, behöver kanske inte massan lida så av att det finns de som ser och tar sina chanser, på vinst och förlust går det alltid att ta ett snack med folk som bär sig åt, kanske är de inte själva medvetna om sitt tabberi, översitteri och sin tanklöshet utan behöver någon som säger ifrån.

För visst säger du väl ifrån när du ser en människa kasta skräpet på marken istället för i papperskorgen?
Om inte, så har du väl del i att världen ser ut som den gör idag?




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-22 15:30



Bookmark and Share


  aol
du jag sa till ett gäng att sluta kasta ölflaskor runtikring det höll på att urarta i vilt slagsmål men man måste sätta ner foten
bra att du tar upp dessa saker
2008-03-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Y pperligt skrivet
E xakt och rätt beskrivet
S om när vi ser nått i livet
* som är fel gjort och drivet
* skulle man säga till direkt:
* Hörrödu, nu har du fel klivet
2008-03-22

  Night Soul Woman
Tankeväckande! Fint skrivet!
*applåder*och*bokmärkes!*
Tack för läsningen:)
2008-03-22

  Michaela Dutius
Så sant- den värsta ondskan är inte de ondas handlingar utan de godas tystnad
2008-03-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP