Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite amatörmässigt, kanske... Men det var 1993... Andemeningen är viktig i sammanhanget.


LOST AND FOUND

jag frågade stalin och mao tse-tung
enver hoxha och kim il sung
jag sökte kraft
jag sökte mod
men det var ingen som förstod
johnny rotten snäste nåt till svar
bowie sjöng sin \"ziggy played guitar\"
finns det en plats för en sådan som jag?
och finns det någon som förstår?
finns det en annorlunda morgondah
istället för ett grått och trist i går?
i vilken grupp, hos vilken sekt
kan jag få möta den respekt
som skyddar mig från att bli knäckt?
den fula ankungen har kläckts!

mot damaskus styrde jag min färd
aggressiv med draget svärd
progressiv men undernärd
ville jag ändra på vår värld
plötsligt stod Någon framför mig
Han sade: \"stopp! jag älskar dig!\"
så ofta blir jag missförstådd
men ännu är ej nådens botten nådd
Gud vet hur jag tänker, vem jag är
genomskådar mig men har mig kär
även om alla andra går
finns i himlen Någon som förstår
och när jag druckit av livets älv
kan jag äntligen få vara mig själv!

LARZ GUSTAFSSON 930826




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-27 22:01



Bookmark and Share


  Spider
Bra skrivet tack för att du delar med dig.
Gillar slutraden speciellt!
2008-03-27

  Lyckohäxan Enediel
Tycker inte alls att den är amatörmässig...den är jättebra och andemeningen i den går väldigt väl fram.
Snygga rim och en lättläst dikt!
2008-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP