Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varde ljus!


Från Tro till Övertygelse

 

Att leva sitt liv enligt kärlekens bud

kräver blott empati. Och bilden av Gud

må vara en tröst åt alla de andra

som utan ett stöd tro sig vilse vandra.

>o<

Låt godheten vara din väg genom livet!

Det kräver ej tolkning av det som är skrivet

i böcker som särskiljer de religioner

som splittrar familjer och härjar nationer.

>o<

När medmänskligheten trängt genom vår hud

behöver vi verkligen inga fler bud.

>o<




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 446 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-03-29 15:49

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Marita Persson
Jo den kan man applådera, länge och ingående!!
2008-04-04

  aol
så sant bravo
2008-04-03

    Lindizz
En mycket bra text! Varm applåd.
2008-04-01

  Lejonhjärtas poesi
Gillas mycket och ja vad säga om detta annat än att så talar en ordens mästare med levnadsvisdom grundad på kärlek och omtanke om varandra i stället för att ge kärleken till någon gud och skapa klyftor för folken i guds namn. Tack Carl-Eric!
2008-04-01

  Maria Zena Viklund
så sant bättre kan inte bli sagt!
2008-03-31

    Bodil Sandberg
Rakt av APPLÅDER och BOKMÄRKE!!!!!!!
2008-03-31

  Karl Springe
Sanna ord med stark betydelse...
2008-03-30

  noname_realmind
Mycket bra ordat!!
2008-03-30

  Gunnel André VIP
Käre Carl-Erik!
Jag är övertygad om att din dikt är religionens kärna i kondenserad form. Tro\'t eller inte!
2008-03-30

    snöö
Jo diktens ord rymmer mycket kloka tankar. Önskar att det vore så enkelt, men tror tyvärr inte att det alltid är så. Tycker om eftertanken dikten ger.
2008-03-29

  Håkan Tendell
\"Låt godheten vara
din väg genom livet!
Det kräver ej tolkning
av det som är skrivet
i böcker som särskiljer
de religioner
som splittrar familjer
och härjar nationer.\"

Mycket bra sagt!
2008-03-29

    Maria Malm
Underbart sann!!
2008-03-29
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP