Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en gammal sångtext, skriven för barnkör på uppdrag av en av våra vanligaste bilfabriker. Plockades upp av Anslagstavlan, i TV och sjöngs av en del skolor inför sommarlovet. Minns du? Idag skulle Irmeline nog ha skrivit den.


Om inte du

1.

Tänk, va' vissa människor blir dumma

just när dom skall köra bil!

Gasar och står på, undan skall det gå

tutar och kör om och byter fil!

-o-

Nu vill vi att alla ni skall tumma

på att ni skall byta stil!

Lova sätta punkt och lova ta det lugnt!

Visa oss en klokare profil!

refr.

Om inte du skall börja dämpa farten,

vem tror du då skall börja sakta ner?

Om inte du skall släppa på pedalen

hur skall dom kloka då bli fler?

-o-

Det finns ju dom som struntar i logiken

men så'n är säkert inte du!

Så skall det bli nå'n ordning i trafiken

så är det dags att börja nu!

2.

Alla ni som tycker om naturen,

ta' och bromsa ner ett slag!

Tänk på vår miljö, luft och skog och sjö

visar så'na sura anletsdrag.

--o-

Bromsar du så har vi kanske turen

få en bättre morgondag.

Låt oss här i Norden ge den gamla Jorden

åter både grönska och behag!

refr. som tidigare

©1986




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-30 19:27

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Jag hade inte haft körkort så länge då jag var på väg från Skellefteå till Piteå. Med i bilen satt dotter och svärmor. Plötsligt gick det upp för mig att jag befann mig till vänster om en sjuhelsikes stor långtradare. Det var uppförsbacke och heldragen vit - givetvis omkörningsförbud.

Vi mötte ingen - det är därför jag sitter här nu. Hade vi gjort det, hade det blivit pärleporten och Nyckelpelle på stubinen. Och inte fan hade jag fått komma in.

Efter en sådan där läxa lär man sig att köra vettigt. Ja huvvaligen!
2008-04-13

    Bodil Sandberg
Ännu en text att spara hem och rama in
ja för detta är ord som må runga på vår Jord!!!!
2008-04-04

  aol
mycket starka vackra rader i en fin poesiu
som alla på vår jord bör hörsamma
2008-03-31
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP