Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några ord jag skrev till min man, när han förlorat en närstående som var hans förebild i livet. Han dog vid 40 års ålder, 1991. Jag skrev dessa ord 1992. Tillägnat min älskade man, Mathias.


Skiner sol, faller regn

När ett liv släcks
gammalt som ungt
känns i själ och hjärta
precis lika tungt.

Men dag efter dag
skiner sol, faller regn.
Fanns en mening-säg vad
att livet gavs dig?

Någon måste finnas
att minnas de döda.
Att ge nytt liv åt dem
och nya liv föda.

Faller regn, skiner sol
i hjärtat vi bär
en stor bit av dem
som inte finns här.

Var ej rädd att glömma
dem vi har älskat.
I hjärtats innersta gömma
så lever de kvar.

De tar vi fram när livet är svårt
att minnas ibland och fråga om råd.

Hur som helst
så minns dem du älskat,
och älska dem som finns här
man vet aldrig vart ödet bär.

Med solen i din hand *kram mathias*




Övriga genrer av Lena Christofferson
Läst 555 gånger
Publicerad 2008-03-30 22:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Christofferson
Lena Christofferson