Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berövad

Någon har berövat mitt jag
Något fattas inom mig
En tomhet
fylld av vemod, rädsla
meningslöshet, skam och skuld

jag har två saker att leva för
min man och vårt barn
därför finns jag

Jag vill finnas
om jag kan bli hel
inifrån

utsidan putsar jag varje dag
för att hålla ihop
spela teater
låtsas hel

Ibland rämnar fasaden
Jag tror att alla vet
Alla ser
Att jag är annorlunda
Att jag är svag
Då skäms jag

Jag orkar inte längre låtsas
Jag orkar inte längre vänta på nästa fall
När allting rämnar och jag verkligen inte håller ihop

Fyra gånger har jag fallit
För att skadad resa mig igen
Såren värker och skaver
Jag tvättar och plåstrar om
Sminkar över och kommer igen

Nu vill jag inte längre

Nu vill jag leva livet
Som en hel människa
Inifrån
Med ingenting att dölja
Ingenting att vara rädd för
Inget att känna skuld för
Jag vill vara stark




Övriga genrer av Lena Christofferson
Läst 306 gånger
Publicerad 2008-03-31 15:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Christofferson
Lena Christofferson