Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fossil av sav

Vågen bröt och gav sig av
den drogs av strömmens band.

Kvar låg blott fossil av sav
som vattnet sköljt mot land.

I stenens minne finns ett hav
vars vågor vilar i min hand.

På andra sidan tidens nav
har alla timglas tömts på sand.




Fri vers av Ingegerd Carlsson
Läst 254 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-14 20:35



Bookmark and Share


    papillon
Suggestiv, formellt återhållen, tredje strofen mäktig. Ett litet gnäll - jag störs av inledande \"och\" i andra strofens första rad, tycker att det skämmer rytmen lite och känns inte nödvändigt för texten.
Är det någon mer än jag som får lite Gullbergkänsla??
Applåd!
2008-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingegerd Carlsson
Ingegerd Carlsson

Mina favoriter
kanske är det bara jag