Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nä, det var inte jobbigt alls, men jag fick inte ihop rimmen på annat sätt!


En ritt i Negevöknen

 

Trots sjuttio år på nacken

och ledbruten och stel

så grenslade jag Lena,

min sediga kamel

och gav mig upp i bergen

bland beduiners skjul.

Jag kände mig rätt ängslig

men ändå var det kul.

Då, plötsligt, utan varning

långt upp vid vägens krön

vi möttes av två jeepar!

Jag bad en hastig bön:

O, må deras soldater

ej va' på krigarstråt

och deras blanka vapen

ej riktas in hitåt!

Men de var inte sena

att skjuta en fanfar

i luften för min Lena

som verkligt hedrad var!

Hon kastade med huv'et

och gnäggade förtjust

och krigsmolnet jag skådat

blev plötsligt mera ljust.

Halvannan timme efter

med ett belåtet flin

blev Lena returnerad

till Saud, den beduin

som hjälpt mig upp i sadeln

för detta äventyr

och även hade ansvar

för åbäkets dressyr.

Jap prövade att vinka

när jag gick därifrån

trots att min vänstra skinka

behövde cortison.

Och sedan dess så är jag

i baken ruskigt stel.

Det var nog sista gången

jag red på en kamel!

 

 

 

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-17 18:17

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Maria Malm
Kul berättat!! Och så söt hon är, den där Lena!
2008-04-19

  Anders P VIP
mycket välsnickrat och fyllt av såväl humor som berättarglädje
2008-04-19

  aftermath
spännande och omruskande ritt
själv känner jag mig lugnare på kamel än häst
synd om baken din, bestående men
2008-04-18

    Bodil Sandberg
Jamen va kul så fick man se den där Lena !!!Så tjusig hon ääär och så underbart bra diktat!!!!!
2008-04-18

  Daniel_78 VIP
vacker donna :) o skön dikt
2008-04-17
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP