Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten söndagsskröna, sannolikt från slutet av 1970-talet


En natt i Lustgården

 

Jag drömde att jag stod

inunder kunskapens träd

där ormen log så frestande

och Eva själv var med.

o

I handen höll hon fram

en härligt mogen frukt

som tände min aptit

med dess ljuvliga lukt.

o

"Tag dig ett bett!", sa Eva

och jag var inte sen

att sänka mina tänder

djupt i den skönas ben.

o

Då blev det fart på ormen

vars oväntade svar

blev en replik till Eva:

"Kom käraste, vi drar!"

o

Själv sjönk jag ner i gräset

och grät. Ty allt jag fått

var minnet av ett lårben

och en rutten äppelskrott.

>o<




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-04-20 08:33

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
hahaaa underbart!!!!!
2008-04-24

  Erik L
Riktigt bra!
2008-04-20

  Gunnel André VIP
Detta är teologi på hög - eller kanske låg? - nivå. Fan oxå, teologi är det iallafall...
2008-04-20
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP