Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är förstås en novell, uppställd som en dikt och hade kunnat kallas för poesi eller haiku om jag inte redan bestämt mig för att låta den gå under benämningen novell. Det stod dock och vägde en smula mellan novell och bara ord...


Adjö och tack för kaffet






En smula om norm, normalitet.

Min nya läkare och jag har ett samtal.
Han pratar med mig nästan som om
han vore en vanlig människa och inte
legitimerad specialist på läkarvård.

Han har just läst min journal och
avslutat undersökningen vilken gått ut
på att ställa litet frågor och prata
en smula själv. Han avslutar med orden...

-Jag tycker att du verkar fullt normal.
-Även jag tycker det, men läkarna har
förstås alltid hittills varit av en annan åsikt.

De har alltid tyckt att jag borde sluta
dricka alkohol och det har jag fått höra
ungefär vart fjärde år sedan dess.

Jag har förstås följt rådet.
Jag fick detta råd första gången omkring
1984 och jag slutade dricka alkohol
redan 1980...

Ibland är det bra att ligga en smula före
i tidtabellen, ha litet framförhållning
om man säger så...
...har jag hört... ...på radio.







Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-23 22:53



Bookmark and Share


    *Zenobia*
tycker jag låter som fullständigt normalt, med undantag för att du började dricka försent förstås....
2008-04-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP