Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elegi i vårnatten

 

Om vågen kände sin mjuka död

mot strandens lugnande sand...

Skulle den offra sitt liv ändå?

Det grubblar jag på ibland.

o

Men havet bjuder en evighet

av ständigt rullande dyning.

Så, är det bästa som vågen vet

att planas ut i en gryning?

o

Att, just när solen gör sin entré,

dö ut bland snäckor och stenar

och kröna rörelsens exposé?

Det är precis det jag menar!

o

Jag lyss till bränningens svanesång

som tränger genom mitt fönster

och tänker att även jag, en gång,

så skall fullända det mönster

o

Som skissat gränserna i mitt liv

och visat vägar att vandra.

Det är ett frestande perspektiv

att överbringa till andra.

o

Från lutan klingar en svag triol.

Mig tycks hon dröjer, min morgonsol.

>>o<<

 

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 557 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-24 21:58

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Det är så vackert så det nästan gör ont. Kommer att tänka på Bo Setterlind: döden tänkte jag mig så!
2008-04-25

  Anders P VIP
Stilfullt, såväl form som innehåll
2008-04-24

  Mercutio
Rungande skrivning, bokmärke och applåder
2008-04-24

    Bodil Sandberg
Ännu mer applåder till dig du suveräne poet..sååå tjusigt vackert underbart!!!!!
2008-04-24
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP