Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tungsinne

 

Obevekligt, som brev på posten

kommer den smygande, rim-frosten.

Fjättrar alla de vältänkta orden

lämnar skribenten ensam på jorden.

o

Det är så mycket jag vill beskriva!

så många tankar, djupt sensitiva

som nu marterar mitt sorgsna sinne

men tvingas att stanna kvar där inne

o

och tynga själen med tusen pund.

O, diktarådra, kom hit en stund

och hjälp mig forma de tunga tankar

som i mitt inre har kastat ankar.

o

Det tycks som lösningen , än en gång,

har tagit plats i en vinkartong.

Det blir att jaga det satans aset

bland vätskorna i det fyllda glaset.

o

Jag pressar ansträngt fram ett "Gutår"

som en sorts sarkastisk metafor.

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-25 13:17

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Connie
\"Obevekligt, som brev på posten
kommer den smygande, rimfrosten.
Fjättrar alla de vältänkta orden
lämnar skribenten ensam på jorden\"

Dessa rader säger ALLT!
2008-04-25

    ej medlem längre
Vilken mästare du är! Skål på dig!
2008-04-25
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP