Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhällsbild 2008


Hon lämnade sin bostad

cirka tjugo över sju,

den uppgiften får anses vara

klart bevisad nu.

Hon tycktes vara lugn och glad,

sa portvakten i går

som såg henne på Skolgatan.

Där slutar alla spår.

o

En arbetskamrat påstår

att hon avtalat en träff

med någon klockan åtta,

under Rådhusets relief.

Men vem hon gick att möta där,

och ifall hon kom fram

det vet vi ej, en brist som

självfallet är allvarsam.

o

Hon hade nyss fyllt nitton år

och bodde för sig själv

i nybygget i höghuset

som rests vid Göta Älv.

De grannar vi har talat med

berättar om en tjej

som alltid log i hissen

och ej utmärkte sej

o

på något sätt som störde

eller nån la' märke till.

Det framstår klart att de vi hört

nu mycket gärna vill

ta del av alla fakta

som polisjobbet kan ge.

Och ordnar vi en skallgång

vill de gärna vara med.

o

Ursäkta mig ett ögonblick,

nu ringer min mobil!

Hallå! Hallå! Ni talar med

polisintendent Pihl!

En kvinnokropp i dammen

bakom ortens idrottsplats?!

Vi kommer genast. Vem är ni?

Varför är ni på plats?

o

Sirener bryter skoningslöst

den sköna lördagsfriden.

En våldsman har förpassat

ännu en ung tös ur tiden.

Vi hör, förstrött, hur oljudet

försvinner bort i fjärran

utan en tanke på vad som

är mål för blåljuskärran.

o

I skogen, darrande av skräck,

i skydd under en gran

hukar en yngling som, tyvärr,

är blytung narkoman.

Han vrålar ut sitt lidande

till dess hans strupe snörs

ty det fanns bara fyrtio svenska

spänn i flickans börs.

o

I Åkersberga sörjer nu

ett medelålders par

i insikten att de ej längre

har sin flicka kvar.

I Söndagsnyheterna får

vi andra veta allt

ty så har landets medier

helt unisont befallt.

o

Och intendenten Pihl han suckar

över detta dråp,

snart är hans utredning förpassad

till ett gammalt skåp.

Samtidigt flödar knarket och

drar med sig ökat våld.

Hur vi skall skydda oss?

Den frågan är i dimma dold.

o








Fri vers av © anakreon VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-26 17:55

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  KristinaE
ja hur - finns det skydd - kan man någonsin tro man är ointressant - även äldre damer och herrar kan slåss ned... visst känner jag obehag när jag ensam tog bussen i malmö vid midnatt detta dygn.. blickar - vem blir det nästa gång?
2008-04-27

  Carola Zettergren
Mycket bra poetat om
ett mycket viktigt ämne!!!!!
applåder!!!
2008-04-26
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP