Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eftersom jag närapå är villkorligt dömd till livet, så kommer jag inte att vilja besvara en enda av alla möjliga kommentarer, jag har semester och det tänker jag ha resten av livet alldeles oavsett vilka behov folk än har av att just jag skall tillfredstä


Något litet om frivillighet






Senast jag flög till främmande land
sade jag redan då jag klev ombord
på flygplanet
till sköterskan i blått i dörren

-På den här resan är jag inte läkare,
förstått? Bara så att ni förstår att jag
reser för att komma bort mig på semester
till något soligt land.
Om någon får en hjärtattack
eller något barn får feber eller
någons svärmor får ett fiskben i halsen
så står jag helt enkelt inte till
en enda presumtiv patients förfogande,
bara så att ni är införstådd med situationen.

En gång för någon tid sedan yttrade jag
följande ord till flygvärdinnan innanför
flygplansdörren

-På den här resan är jag inte pilot, förstått?
För er information reser jag på min fritid
och kommer inte att kunna stå till förfogande
om planet blir kapat och de ordinarie piloterna
kastar in handduken under resans gång.

Jag utger mig inte alls för att vara vare sig
läkare eller pilot. Jag utger mig för att vara en
privatperson på resa och om en
situation uppstår som kräver sin man,
ja då kommer jag helt enkelt hävda
att jag är varken till förfogande eller
är en sådan man, en slags situationens herre.
Kan de inte fråga en kvinna istället?
När jag har semester så tänker jag absolut
inte visa upp några som helst färdigheter,
bara vara en människa vilken som helst
med tummen mitt i handen
eller möjligen uppkörd i röven.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-03 21:09



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Nej, det finns inga privatpersoner... Och hur kan en människa som har semester fortsätta att vara människa och dessutom ha semester... om han avsäger sig sin mänsklighet genom att inte vara redo att rycka in när som helst... Vad blir det för en semester? Kanske man har sin bästa semester mitt emellan två handtag - och då pratar jag inte resväskediton... full poäng för denna gripande historia!
2008-05-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP