Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grubbel

 

När livet visar upp sin mörka avigsida

är det då meningen att vi skall tåligt lida

och huka under verklighetens ok?

På det problemet blir jag aldrig klok.

o

Ty motstånd ställer krav på de fördolda tankar

som i ens egen rättsuppfattning kastat ankar.

Vad har jag gjort? Hur kan jag bära skuld?

Förtälj mig det, så blir min lycka huld!

o

Förgäves söker man sitt dystra sinne värna

mot tankarna som slagit rot i vilsen hjärna

och grubblar sedan utan att få svar

i tusen nätter och i tusen da'r.

o

Man sitter ensam med sitt grubbleri

tills ruset gör att man ger fan däri!




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-10 17:12

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Jag tror att dysterheten helt enkelt fick brått nån annanstans, och så efterkonstruerar man att man \"gett fan däri\"... All dysterhet borde ha det vettet att inte stanna för länge hos en och samma person!
2008-05-10
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP