Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till alla prinsar och prinsessor

Det föds prinsessor
och prinsar
varje dag
Med sina osynliga kronor
och mantlar
skapar dom under
bara genom att finnas till

Du har varit en prins
och jag en prinsessa
När togs våra kronor av?
Allt för tidigt
slutar vi att skina
slutar att vara fantastiska
och ett nyfött mirakel

Men, jag kan ana
osynliga kronor
där dom sitter på
bortglömda prinsar
Höj blicken, så kan du se
att du själv sitter
med manteln på




Fri vers av Birgitta Wallgren
Läst 1948 gånger och applåderad av 38 personer
Utvald text
Publicerad 2008-05-14 18:29



Bookmark and Share


  Adrian Arian
att behandla andra som prins och prinsessa
visar vilken drottning som uppfostrat dig!!!
2012-09-14

    Birgersdotter VIP
Underbar
2011-08-02

  Johan Bergstjärna VIP
Härligt!
2011-07-04

  barre
Värt att tänka över!
Slutet gav mig rysningar!
2011-06-12

  Citronsocker
Tack för påminnelsen :)

Jag tolkar dikten som att vi med tiden glömmer bort att vi är unika, vackra och värdefulla... Det är liksom något som man växer ifrån. Men behöver det vara så?

Det tål att tänkas på.

Tack för de här orden!
2010-10-22

  aol
gillas för lite så är det, bra skriftat vännen
2010-06-16

    leelee
Hade glömt! Tack för att du påminde mig! Jättefin!
2010-03-16

  kråkan VIP
Exakt:) Jättefint..tack!
2010-02-04

  LassO
Och så växer de upp och blir kungar och drottningar.... Fint skrivet om om-världen...
2008-09-19

    © Birgitta Wäppling VIP
Mycket fint bekrivet.
Stor applåd (från en annan Birgitta W.)
2008-09-09

  Alfie M
Den här tyckte jag var fin.
2008-07-21

  Mangal VIP
Vackert om det stolta lekfulla barnet inom. Att skapa under genom att bara finnas till - det är verkligen rörande och känns sant. Härligt!
2008-07-16

    Helga Elin
Jätte fin dikt till och med Ulf tyckte om den och det vill väl säga mycket eller hur...hi,hi...
Den var finurlig. Kram!
2008-05-16

    eva m h
Gillar jag!
2008-05-14

    sunnanvind
Åh, vad fint! Läs gärna min * jag var en prinsessa* Jag tror den heter så...
2008-05-14

  Anders Nordlander VIP
Oh, detta var otroligt fint skrivet, gillar bilderna du skapar i mig genom dikten, Den här borde bli en av de fem, om inte så får du lägga ut den igen och igen, för den är jättebra. Ibland kan ju guldkorn missa en massa läsare eftersom man lagt ut den vid fel tidpunkt.
2008-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Birgitta Wallgren