Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidsrymd









Vad det är jag ser när det är natt?
Det kan vara stjärnor som lyser
från olika platser i rymden,
ungefär som även jorden
kastar ljus över saken
om vi betraktar den ur en eller annan vinkel
från en annan himlakropp.

Denna andra himlakropp
skulle då behöva befinna sig
på ett sådant avstånd
att båda himlakropparna exponeras för solen,
den stjärna vi kallar solen.

För att nå den ultimata exponeringen
kan vi få vänta tills himlakropparna
befinner sig på platser som medger
på en gång både exponering för solen och
samtidigt möjlighet att iaktta jorden
på olika optimala sätt.

Eller så är det bara skräp
från satelliter och satelliterna själva vi ser.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-15 08:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP