Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se stjärnorna

Regnet faller rött från rymden
utan att tänka vet jag det
Paraplyet fylls med blommor
medan tårarna färgar kläderna röda
Grodan på fönsterbläcket talar till mig
men jag vet redan vad han vill säga
S.l.u.t.a l.e.v.a i e.n a.n.n.a.n v.ä.r.l.d
V.a.k.n.a u.p.p
V.e.r.k.l.i.g.h.e.t.e.n v.ä.n.t.a.r p.å d.i.g
Jag vill inte
Kastar en kudde på grodan
han ramlar ut genom fönstret
glider genom luften och förvandlas
till en vindpust
Farfarsklockan klämtar i hallen
Dova slag
Ljuv musik i mina öron
Tonerna dansar på min hud
lämnar små märken efter sig
Stålet blänker på diskbänken
det kallar på mig
Men jag lyssnar inte
Är döv inför dess rop
Jag har öronen fulla av ljuv musik
Apelsinerna dansar runt mig
Klockan slår takten
D.u v.e.t a.t.t d.u m.å.s.t.e
Jag måste ingenting
D.u v.e.t a.t.t d.u m.å.s.t.e
Inget blir bättre
D.u m.å.s.t.e l.e.v.a
L.e.v.a p.å r.i.k.t.i.g.t
Jag lyssnar inte
Stoppar proppar i öronen
Dansar med apelsinerna
Dansar till klockan

FJÄRILARNA KOM TILLBAKA INATT
DE SVARTA, OTÄCKA FJÄRILARNA
DE SMÖD SIG IN I MINA DRÖMMAR
FÖRGIFTADE MITT SINNE
FJÄRILARNA
DE DÖDA FJÄRILARNA

Rummet talar till mig
Det vet vad det tycker
Men inte som jag
Jag lever här
men inte med det
Jag har ett eget liv
Rummet vet om det
Det tycker inte om mitt liv
Tycker inte om mina drömmar
Tro mig, jag vet

smyga
inte synas
inte höras
inte finnas
smyga

Jag ser er alla
Blommorna slokar i vasen
De kan inte överleva på vatten
De måste ha mer
Vinet står bra till
Flaskan öppnas och toner strömmar ut
toner
färger
dofter
Ett liv kommer ut
Många liv

Kråkan sitter i fönstret
Tittar på mig
Följer mig
Känner mig (kanske bättre än vad jag gör)
S.l.u.t.a l.e.v.a i e.n d.r.ö.m
D.u m.å.s.t.e k.l.a.r.a v.e.r.k.l.i.g.h.e.t.e.n
D.u m.å.s.t.e l.e.v.a p.å r.i.k.t.i.g.t
Händerna för öronen
JAG VILL INTE
Kråkan skakar på huvudet
Flyger iväg
Utanför har det slutat regna rött
Allt är bara grått nu
Bara grått
Som verkligheten brukar vara




Fri vers av Tacroy
Läst 196 gånger
Publicerad 2008-05-26 02:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tacroy
Tacroy