Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrivet i en sittning


Kommunistens klagovisa

De små har burit de stora
de stora har trampat på de små
sedan civilisationens gryning har det börjat vara så
när någon så berättar att det är dåligt för de små,
och att det faktiskt finns nå\'t som man kan göra åt
de skillnader som finns mellan de stora och de små

då ropar de stora till de mellanstora
som kommer med våld och hot
för att på skarpsinnet försöka råda bot
för att tycka att alla människor är värda detsamma
det är bara svammel man får höra från sin mamma
för säger jag att det är så som jag vill ha det
att jag tror de som talade om hur vi ska störta kapitalet

då tycker folk att jag är rutten och gemen
och att jag på de som inget gjort går runt och kastar sten
eller att jag med såna påståenden försöker tjäna en slant
men det är inte sant
allt jag gör är att berätta om det som jag vet och vill
så att världen så ond som den ändå är inte får stå still




Fri vers av Che Buzaglo
Läst 293 gånger
Publicerad 2008-05-27 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Che Buzaglo
Che Buzaglo