Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivuppgift. Att försvara något någon annan tycker är onödigt. I detta fall brandlarmen på Hemgårn.


Brandlarmen.

Det knastrar under skorna. Vantarna över händerna instoppade i fickorna.
Andningen fort i bröstet. I huvudet snabba tankar.

\"Men, alltså, det är en sak du inte förtstår. De här brandlarmen är VIKTIGA.
Tänk om folk dör! Det går ju inte. Tänk om man brinner upp som Monica Z:a, hon brann inne i sin säng. Tänk om hon hade haft ett brandlarm som det på Hemgårn och om brandbilarna kommit direkt. Det är väl själva fan - nej hon skulle inte svära. Man ska använda vårdat språk när man argumenterar.\"

Hon svettads inanför kappan, fingrarna plockade nervöst i vantarna. Tänk om hon förlorade debatten. En hord irriterade internatelever mot henne. Hon gick fortare. Tänk om de plockade bort brandlarmen. Skulle hon behöva ligga vaken på nätterna och lyssna efter ljudet, elden, som låter som råttor som äter upp trät i väggarna. Hallucinerad röklukt i korridoren. Hur hon lyfter upp honom, täcker hans huvud och rusar ut.
Allt svart och elden som skjuter ut och slickar dem som hungriga tungor.

Nej, hon skulle inte dö. Inte heller ligga vaken på nätterna. Hon skulle ta bussen in nu och hon skulle vinna den där debatten.

\"Man vill ju va säker. Man vill ju inte dö.\"




Prosa (Prosapoesi) av Christine Bylund
Läst 296 gånger
Publicerad 2008-05-30 10:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Christine Bylund
Christine Bylund