Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven i en sittning förmedlar inte riktigt känslan, men det är svårt att göra med något så påträngande.


Hosta

Ursäkta mig ett tag
jag tror jag måste ta ett andetag

det blir ett väldigt djupt sådant
jag drar in luften noggrant

sen \"host, host, va?\"
i handen ligger mitt hjärta

jag tyckte väl att det gjorde ont
men det här är inget sånt
som magknip ger av
eller att luften är så kvav
eller att kroppen är så kall

eller att själen ej längre sätts i svall
är tyst och stilla såsom döden
fastän den brukat vara en spröd en

men kanske är det tvärtom
kanske är det hostan som ligger bakom
allt det andra

de utlöste varandra

när man ingen kärlek har,
får man gå med hjärtat bar




Fri vers av Che Buzaglo
Läst 253 gånger
Publicerad 2008-05-30 15:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Che Buzaglo
Che Buzaglo